Albert Heijn Klaver-Kortwijk bestaat dit jaar 90 jaar!

Op 19 april 2022 wordt de vader van Bea 90 jaar. Hij woont in Emmen, is op leeftijd en is niet zo mobiel meer. Maar als Bea het met hem over de winkel heeft is hij nog altijd een en al oor. Hij mag nog steeds graag in de winkels komen. Zijn verjaardag wordt groots gevierd in de winkel. ‘Wat we precies gaan doen is nog een verassing,’ zegt Bea. Maar er wordt in elk geval getrakteerd en onze klanten krijgen de mogelijkheid een felicitatie achter te laten.

Lees meer

Interview Zalencentrum d’Aol Meul

Zalencentrum d’Aol Meul is misschien wel het bekendste horecabedrijf van ons Tweelingdorp. Bijna elke inwoner heeft hier waarschijnlijk wel één of meerdere bruiloftsfeesten meegemaakt, een toneelvoorstelling of vergadering bijgewoond. Het is een regionaal bedrijf. Zalencentrum d’Aol Meul ontvangt gasten uit heel regio Drenthe. In 1992 hebben Carlo (51 jaar) en Anneke (50 jaar) Spiegelaar het horecabedrijf van Carlo’s ouders, Hans en Dien Spiegelaar, overgenomen.

Lees meer

Ondernemersvereniging NAV pakt uit met kerst!

Ho Ho Ho!Kom gezellig winkelen en doe uw kerstinkopen in Nieuw-Amsterdam! Kerstweekend Nieuw-Amsterdam 17-18-19 December 19 december koopzondag van 13.00 – 17.00 uur. Deze middag kunt u een gratis arrensleetocht maken door Nieuw-Amsterdam die start vanaf het marktplein. Van 13 t/m 19 december kunt u tijdens het winkelen worden verrast met een NAV-waardecheque t.w.v. 50…

Lees meer

Kamst Mode wint Passion Star Award!

In dit interview zijn er twee enthousiaste ondernemers aan het woord, die vol passie over hun bedrijf vertellen. Deze keer nemen we een kijkje achter de schermen bij Kamst Mode. Een bekende winkel in ons tweelingdorp met een moeilijk coronajaar achter de rug. Een jaar vol uitdagingen maar ook een jaar vol nieuwe ontwikkelingen en innovatie die hun zelfs een Passion Star Award heeft opgeleverd!

Lees meer

Interview Robert Snijder, Het Café Nieuw-Amsterdam

Robert Sneijder in Het Cafe te Nieuw-Amsterdam

Robert Snijder is een rasondernemer met meerdere bedrijven in ons Tweelingdorp. Hij is drie jaar getrouwd en 16 jaar samen met Klariska, die haar eigen kledingzaak ‘New Fashion’ heeft in Nieuw-Amsterdam. Zoon Rowen (17 jaar) doet de beveiligersopleiding en loopt inmiddels stage bij het bedrijf van zijn vader, RSS Security in Veenoord. Heb je altijd…

Lees meer

Interview J&G Doldersum

Greetje was 15 toen ze Johannes, die toen 17 was, leerde kennen. Ze kenden elkaar van het dorp en van Discotheek Arizona. Inmiddels zijn ze 25 jaar getrouwd en een zoon, Nanko, rijker. 11 jaar geleden zijn Johannes en Greetje met J&G Doldersum begonnen. Eerst voorop in Nieuw-Amsterdam, vlakbij Vishandel Nijland. Hun eerste pand zou…

Lees meer

Schilders bedrijf Sieben: Al 86 jaar ambacht in Nieuw-Amsterdam.

Schildersbedrijf Sieben bestaat al sinds 1935 aan de Schooldijk in Nieuw-Amsterdam. Een echt familiebedrijf. Opa Albert Sieben is met deze schilderswinkel gestart. Vervolgens heeft zijn zoon Jacob-Jan Sieben de winkel in 1959 overgenomen en nu valt de winkel onder leiding van de kleindochters en zussen Henny Sieben en Margriet Sieben. De derde generatie staat nu aan het roer!

Lees meer

“De huizenmarkt is momenteel een gekkenhuis.”

Bert Beukema

Bert Beukema (55 jaar) is werkzaam als NVM Register Makelaar en Taxateur in o.a. ons mooie Tweelingdorp. Hij is getrouwd met José en samen hebben ze een dochter Britt. Bert is ooit begonnen als tekenaar/constructeur. Zijn interesse heeft altijd al in de bouw gelegen en de makelaardij leek hem een mooi beroep. In 1994 is zijn droom werkelijkheid geworden en heeft hij zijn makelaarsdiploma behaald. Vervolgens heeft hij een paar jaar bij een makelaarskantoor gewerkt en is hij in 2004 voor zichzelf begonnen. Zijn makelaarsbedrijf runt hij vanuit zijn eigen kantoor aan huis. Zijn werkgebied is heel Zuid-Oost Drenthe.

Lees meer