Typisch NAV

Gratis Parkeren

Nieuw-Amsterdam heeft de beschikking over 400 gratis parkeerplaatsen die allemaal voor de deur van de winkeliers gesitueerd zijn. Je kunt op een snelle en vriendelijke manier je boodschappen doen.

Grote voorziening dagelijkse boodschappen

Nieuw-Amsterdam heeft een ruime keuze aan supermarkten. Het dorp telt in totaal 4 ruime supermarkten, namelijk Albert Heijn, Coop, Lidl en de Aldi. Daarnaast hebben we een ambachtelijke slager, bakker, groenteboer en drogisterij.

Grote diversiteit aan winkeliers

Nieuw-Amsterdam en Veenoord telt meer dan 60 actieve winkeliers, variërend van een Hema, Blokker, meerdere kledingwinkels (dames/heren en kinderen), moderne apotheek, woon en styling winkels, kappers tot aan een authentieke ijssalon.

Toeristische Vaart

Een compleet vernieuwde steiger die de gehele Vaart Zuidzijde (Voorstreek) bestrijkt. Er is ruimte voor meer dan 50 boten die meerdere dagen kunnen verblijven op ons dorp. Goede sanitaire voorzieningen om een aangenaam verblijf te garanderen.

Centraal gelegen in de regio

Gelegen tussen een aantal grote plaatsen (Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Zwolle) aansluiting aan de A37 en een optimale aansluiting op openbaar vervoer. Nieuw Amsterdam en Veenoord is het enige dorp in gemeente Emmen met eigen treinstation.